Sutra se igraju kvalifikacije za EU Minor – velikani NiP i EnVyUs kreću od “nule”

Završen je i četvrti open kvalifikacioni turnir, pa je sada vreme da se pređe na sledeću fazu – zatvorene kvalifikacije za EU Minor. 

Ove kvalifikacije će biti posebno interesantne, s obzirom da iz “blata” kreću dva Major šampiona – Ninjas in Pyjamas i EnVyUs. NiP je čak pet puta igrao finale Majora, a samo jednom se okitio najsjanijim odličjem – u Kelnu 2014.godine. EnVyUs takođe ima jedan Major trofej, onaj iz Rumunije, iz Kluž-Napoke, 2015.godine.

U zatvorenim kvalifikacijama učestvovaće 16 ekipa, a polovina tih timova naći će se na EU Minoru. Turnir se igra sutra i prekosutra, dok je EU Minor zakazan za 15.jun i igraće se do 18.juna. Više od 300 timova širom Evrope igralo je open kvalifikacije, ali bilo je mesto samo za osam u narednoj fazi. Najbolji u kvalifikacijama #1 bili su North Academy i PENTA Sports. Kroz kvalifikacije #2 mesto su zaslužili  Fnatic Academy i Tricked Esports. Vrlo dobri dignitas, koji ima interesantan sastav, pošto u njemu igraju Rikardo “fox” Pačeko i Ruben “RUBINO” Viljaroel, takođe se plasirao u zatvorene kvalifikacije, a sa njima iz kvalifikacija #3 ide i švedski tim passions. Poslednji voz za zatvorene kvalifikacije uhvatili su finski tim iGame.com i bugarski tim Outlaws.

Turnir će biti pakleno konkurentan pošto pored pomenutih kvalifikanata i dva velikana na turniru učestvuju sve bolji BIG našeg Nikole “LEGIJA” Ninića, kao i danski Heroic, evropski miks tim LDLC, turski tim Space Soldiers, švedski Epsilon i poljski Kinguin.

Učesnici zatvorenih kvalifikacija za EU Minor : 

Ninjas in Pyjamas – Epsilon – Fnatic Academy – passions
Heroic – North Academy – Tricked Esports
LDLC – PENTA Sports
EnVyUs
BIG
Kinguin
iGame.com
Outlaws
dignitas
Space Soldiers

Foto : NiP Twitter

Komentari