Šveđanin napustio brod koji tone – “pyth” i NiP se definitivno rastali

Promene ili jednosmerna karta prema ambisu! Takva je situacija trenutno u jednom od najpopularnijih CS:GO timova na svetu Ninjas in Pyjamas, nakon što su doživeli debakl ispadanjem u kvalifikacijama za Minor. 

Slobodan pad popularnih “nindži” nastavio se i u 2017.godini. Nakon tužnog kraja 2016. godine gde nisu uspeli da se plasiraju na ELEAGUE Major, što im je bio prvi put da se u njihovoj dugoj istoriji ne plasiraju na svetski šampionat najboljih timova na svetu, nastavili su sa očajnim rezultatima. Nisu čak uspeli da pređu prvu prepreku na putu ka PGL Majoru. U kvalifikacijama za Minor ostvarili su samo jednu pobedu i doživeli tri poraza i tako ostali bez šansi da se u 2017.godini dokopaju Majora.

Prva promena u NiP-u jeste i definitivan rastanak sa Jakobom “pyth” Mourujarvijem, pošto su igrač i organizacija došli do sporazumnog raskida ugovora. 23-godišnji rifler proveo je nešto više od godinu dana u dresu NiP-a,  a iz tima je odstranjen u martu kada je Vilijam “draken” Sundin doveden iz Epsilon eSportsa. U međuvremenu, “pyth” je nastupao za tim dreamchasers na igrama u Kopenhagenu, a sa tim timom završio je na drugom mestu, iza pobedničke ekipe Singularity. Mourujarvi neće morati da brine, pošto ga izgleda čeka mesto u novom timu Mikaila “Maikelele” Bila, u timu ESG!.

Foto: thescoresports.com

Komentari