Švedski majstor pobedio balkanskog – fnatic na pobedu od četvrtfinala!

Nema pauze u Atlanti! Mečom fnatic – mousesports nastavljen je maraton i počeo je treći dan na ELEAGUE Majoru u Atlanti. Švedski majstor Olof “olofmeister” Kajbjer savladao je balkasnkog majstora Nikolu “NiKo” Kovača. Mousesports je dobro krenuo, ali fnatic fantasičnom serijom od devet uzasopnih rundi preokrenuo meč u svoju korist i sada je na korak od četvrtfinala.

ELEAGUE Major Atlanta 2017 – 3.runda

fnatic 16: 11 mousesports

Mapa : de_dust2

MVP meča : Olof “olofmeister” Kajber 27 fragova, ADR 92.0, rejting 1.33

fnatic 

Olof „olofmeister“ Kajbjer 27

Denis „dennis“ Edman 16

Simon „twist“ Eliason (C) 13

Fredi „KRiMZ“ Johanson 18

Joakim „disco doplan“ Gidetun 11

mousesports 

Nikola „NiKo“ Kovač 22

Kris „chrisJ“ De Jong 15

Kristijan „loWel“ Garsija Antoran 12

Timo „Spiidi“ Rihter 16

Denis „denis“ Hauel 18

Meč dva evropska tima odigran je na mapi dust2, a to je interesantno tek prvi put da se igra ova mapa na ovogodišnjem Majoru! Jako bitan meč, s obzirom da su oba tima zabeležila po pobedu i poraz u prva dva dana takmičenja, a Nikola “NiKo” Kovač demonstrirao je majstorstvo već u rundi pištolja kada je napravio quad kill. Mousesports je iskoristio stečenu prednost i došao do 5:0, da bi fnatic malo prodisao i smanjio prednost mouza na 5:2. Ipak, “miševi” instant odgovaraju i stižu do velikih 8:2.

Denis “dennis” Edman predvodio je fnatic u prvom delu igre, pa je švedski tim uspeo do poluvremena da smanji deficit na svega tri runde – 9:6 za mouz.

Simon “twist” Eliason je sa tri fraga u drugoj rundi pištolja totalno vratio trostrukog Major šampiona u igru. Prednost Šveđanima doneo je Fredi “KRIMZ” Johanson, kada je hladnokrvno dobio dva igrača mousesportsa i deaktivirao bombu u poslednjoj sekundi.

“KRIMZ” je u tim momentima dominirao nad mouzom, pa je fnatic tako prelomio meč u svoju korist. Mousesports je izgubio momentum, a Šveđani su kruzirali do druge uzastopne pobede u Atlanti i sada ih samo jedna pobeda deli od četvrtifinala. Mousesports sada ima skor 1-2 i da bi se plasirali u narednu fazu, moraju da pobede dve partije zaredom.

ELEAGUE Major Atlanta 2017 – 3.runda, rezultati : 

Fnatic 16:11 mousesports (dust2)

Raspored mečeva : 

U toku : GODSENT – EnVyUs

18:30 North – HellRaisers

19:45 Gambit – Virtus.pro

21:00 Astralis – G2

22:15 SK Gaming – Natus Vincere

23:30 Liquid – FaZe

00:45 FlipSid3 – OpTic Gaming

Foto : ELEAGUE Twitch stream printscreen

Komentari