Tako to rade veterani! “Medvedi” preslišali Gambit – Virtus.pro je prvi četvrtfinalista!

Iskustvo je čudo. Virtus.pro kao tim je neuništiv, a sada vam je jasno zašto je ta organizacija produžila ugovor sa ovim timom do 2020.godine. Poljski tim Virtus.pro prvi je četvrtfinalista ELEAGUE Majora u Atlanti nakon što su pobedili Gambit. Tim sa istoka Evrope sada ima skor 2-1 i ima još dve šanse da se plasira u četvrtfinale, a Virtus.pro je sebi kupio par dana odmora.

ELEAGUE Major Atlanta 2017 – 3.runda

Gambit 10:16 Virtus.pro

Mapa :de_train

MVP meča : Viktor “TaZ” Vojtas 25 fragova, ADR 98.2, rejting 1.46

Gambit

Danilo „Zeus“ Teslenko 13

Mihail „Dosia“ Stoljarov 13

Dauren „AdreN“ Kistabajev 22

Abaj „HObbit“ Kasenov 21

Rustem „mou“ Tlepov 9

 

Virtus.pro

Viktor „TaZ“ Vojtas 25

Filip „NEO“ Kubski 10

Jaroslav „pashaBiceps“ Jaržabkovski 22

Pavel „byali“ Bjelinski 19

Januž „Snax“ Pogorzelski 22

Poljski veterani bolje su otvorili meč od britanske organizacije, pošto su poveli sa 6:2 na CT strani train-a, ali ih je uspavane uhvatio Danilo “Zeus” Teslenko koji je uspeo da dobrom taktikom da razmrda Gambit koji smanjuje na 6:3. Prvi deo igre “Medvedi iz Poljske” su ipak dobili uprkos naletu Gambita, pošto je poljski tim  uspeo da “mazne” poslednje dve runde u poluvremenu i dođe do minimalne prednosti pred mini-odmor – 8:7-

Najzaslužniji za pobedu Virtus.pro i ove večeri bio je Viktor “TaZ” Vojtas. Sinoć je u pobedi nad ekipom G2 Esports imao 30 fragova, a večeras 25. U rundi pištolja upravo je poljski veteran imao četiri fraga čime je udvostručio prednost svog tima. Na T strani train-a, Virtus.pro je vezao čak pet rundi, a tek onda je Gambit uspeo da prekine seriju. U poslednjim rundama, Virtus.pro je uglavnom napadao A sajt, a Gambit nije znao kako da se odbrani, tako da su prilično rutinski završili partiju i plasirali se u četvrtfinale.

Virtus.pro je opravdao očekivanja i zasluženo je prvi četvrtfinalista u Atlanti. Gambit nije razočarao, a ako nastave da igraju kao što su igrali u prva dva meča, gotovo sigurno ćemo ih gledati u četvrtfinalu.

ELEAGUE Major Atlanta 2017 – 3.runda, rezultati : 

Fnatic 16:11 mousesports (dust2)

GODSENT 3:16 EnVyUs (cache)

North 19:15 HellRaisers (mirage)

Gambit 10:16 Virtus.pro (train)

Raspored mečeva : 

U toku : Astralis – G2

22:15 SK Gaming – Natus Vincere

23:30 Liquid – FaZe

00:45 FlipSid3 – OpTic Gaming

Foto: hltv.org

Komentari