Titula u domovini i prva u novoj eri – G2 preko HellRaisersa do trona u Turu!

Možda ipak ima nade za “supertim”! G2 Esports slavio je na domaćem terenu u francuskom gradu Turu i tako osvojio prvi trofej u novom sastavu. Odigrali su jedan vrlo turbulentan turnir sa dosta teških mečeva ali su ipak na kraju imali leka za HellRaiserse koje su pobedili u finalu i osvojili trofej na DreamHack-om turniru.

DreamHack Tours 2017 
Finale 

G2 Esports 2:0 HellRaisers 

Mape : 16:6 cache, 16:14 cbble

G2: kennyS 52, apEX 45, bodyy 39, shox 27, NBK 28
HR :  Zero 36, ANGE1 33, bondik 34,STYKO 28, DeadFox 27

G2 je na turniru u Turu bio u grupi B sa ekipama Tricked, HellRaisers i EnVyUs.  I odmah na startu doživeli su šok. Na mapi inferno pobedio ih je danski tim Tricked sa 16:7.  Za ostanak na turniru igrali su francuski derbi protiv ekipe EnVyUs i u best-of-three okršaju savladali su ih sa 2:0. Tricked je u borbi za prvo mesto izgubio od HellRaisersa koji su rezervisali mesto broj jedan u grupi B, pa su se ponovo spojili G2 i Tricked u okršaju za mesto broj dva.  Ovog puta G2 se nije dao iznenaditi, pa su pobedama od 16:11 na cobblestone-u i 16:9 na train-u, izborili plasman u polufinale.

U polufinalu čekao ih je mousesports. Mousesports je odigrao odličan turnir, u grupi je čak pobedio i Natus Vincere sa 16:3 na mirage-u! Izborili su prvo mesto, ali G2 je ipak bio jači tim u borbi za finale. Francuzi su slavili sa 2:1, a trijumfalni su bili na mapama overpass i cobblestone. U drugom polufinalu HellRaisersi su sa 2:0 savladali najveće iznenađenje turnira, američki tim Misfits.

U velikom finalu turnira u Turu jednostavno G2 nije mogao i nije smeo da omane. Nošeni izuzetnom podrškom sa tribina, Francuzi su odmah na startu finala napravili brejk, pošto su “maznuli” HellRaisersima cache, mapu koju su “pakleni momci” birali. Konačan rezultat na semfaforu posle prve mape bio je 16:6. G2 je nešto slabije počeo na cobblestone-u, pa su HellRaisersi dobili prvi deo igre na CT strani sa 10:5. Ipak, veče je ipak pripalo Keniju “kennyS” Šrubu koji je na kraju čak dobio i nagradu za najkorisnijeg igrača DH Tura. G2 je prevagnuo na “kaldrmi”, slavio sa 2:0 i stigao do svog prvog trofeja u novom sastavu.

Nagrade :

1. G2 – 50,000$,
2. HellRaisers – 20,000$
3-4. mousesports i Misfits – 10,000$

Foto : hltv.org

Komentari