To je to – imamo osam veličanstvenih, goreće “Fox Theatre”! Kakav četvrtfinalni par – Natus Vincere protiv Astralisa!

To je to! Imamo osam veličanstvenih koji idu u narednu fazu ELEAGUE Majora. Večeras su odigrani i poslednji mečevi grupne faze, a pobednici mečeva u petoj rundi bili su North, Astralis i FaZe koji idu u četvrtfinale.   Severna Amerika bez predstavnika, a Evropa ima čak sedam! SK Gaming protiv Evrope, kao jedini predstavnik sa teritorije Južne Amerike.

 Danas je dan pauze, a mečevi se igraju sutra, 27.januara.

Najbolji meč večeri odigrali su North i GODSENT, a danski tim slavio je zahvaljujući sjajnim partijama Emila “Magiskb0Y” Reifa i Rubena “RUBINO” Viljaroela koji su imali po čak 35 fragova u pobedi svog tima! North je pobedio nakon produžetka na overpass-u sa 19:17. Jonas “Lekr0” Eriksen, debitant na Majoru u ekipi GODSENT-a odigrao je odličan meč (34 fraga) ali nažalost to nije pomoglo njegovom timu da se domogne završnice u “Fox Theatre”-u. Ovo je veliki uspeh za danski tim.

Finac Aleksi “allu” Jali odigrao je fantastičan meč i sa 30 fragova bio najbolji u pobedi svog tima nad ekipom EnVyUs-a koja je doživela totalni krah na trećem uzastupnom Major turniru i ponovo ispada u grupnoj fazi. FaZe je ostvario najveći uspeh u svojoj kratkoj istoriji plasmanom u četvrtfinale ELEAGUE Majora.

U poslednjem meču dana nije bilo nikakve dileme. Astralis je možda izgubio tesno od SK Gaminga samo dva sata pre ovog meča, ali je zato sav bes iskalio na “američkim pastuvima” koji su ispali sa Majora, posle dva velika rezultata na prethodna dva turnira. U Kolumbusu kada su igrali polufinale i Kelnu kada su igrali finale. Nikolaj “device” Rejc još jednom je pokazao svoj raskošni talenat – 29 fragova, ADR 149.3 i rejting od 2.32 u pobedi Astralisa na mapi mirage rezultatom 16:3.

ELEAGUE Major 2017 Atlanta – parovi i raspored četvrtfinala (27.januar) :

16:00 Natus Vincere – Astralis

18:30 fnatic – Gambit

21:00 Virtus.pro – North

16:00 FaZe – SK Gaming (subota, 28.januar)

Odmah nakon odigranih mečeva održan je žreb za četvrtfinale. I dobili smo parove četvrtfinala. I to kakve parove! Derbi je svakako duel ekipa Natus Vincere i Astralis. Natus Vincere je verovatno tim koji je najviše pružio do sada u Atlanti, a svi nekako tipuju na Astralis da bi mogao do kraja. Finale pre finala zasigurno.

U toj polovini žreba su ekipe fnatic i Gambit. Imaćemo senzacionalnog polufinalistu, jer ko god da pobedi premašiće svoja očekivanja pred ovo takmičenje. Videćemo koji majstor ide dalje – Olof ili “Zeus”.

Ništa manje paklen je i drugi deo žreba. Virtus.pro udara na North. Virtus.pro je bio dominatan u prvom delu takmičenja, dok je North morao da prođe put od očaja do sjaja – od skora 0-2 do 3-2 i do mesta u četvrtifinalu.

Poslednji par je FaZe – SK Gaming. FaZe svakako ima imperativ pobede u ovom meču s obzirom da ih je SK pobedio u grupnoj fazi nakon produžetka. Ali SK je SK i nikada ga ne treba otpisivati.

Foto : hltv.org

Komentari