Totalno lud meč : mouz pobedio hrabri FS3 nakon pet produžetaka, “NiKo” i “chrisJ” blistali u velikom preokretu

Raspored Major-a je najviše ispaštao zbog ovog meča, ali koga briga kada smo videli pravi rat između FlipSid3 Tactics tima i ekipe mousesports. Nemački tim izašao je kao pobednik u totalno ludom meču koji se završio tek nakon 5-og produžetka – 31:28. Inače ovaj meč je oborio rekord, s obzirom da je ovo najduže igrana mapa na svim do sada odigranim Major-ima – 2 sata i 38 minuta.

MLG Columbus 2016 Grupa A meč eliminacije :

FlipSid3 Tactics-mousesports 28:31 (de_cbble)

Pravi haos smo videli u ovom meču, ali idemo redom. Meč je počeo tako što je FS3 bolje otvorio, uzeli su Ukrajinci prve 3 runde i poveli sa 3:0. Yegor “markeloff” Markelov se više igrao šunjanja u tim momentima i tiho skidao igrače mousesportsa. Prednost je porasla uskoro na 7:1, a mouz je bio prinuđen da zatraži time-out, jer su morali da poprave svoju ofanzivu.

hLeRUjl

Trebalo im je vremena da se povrate, s obzirom da su Ukrajinci nastavili istim stilom – 11:1. Konačno se nemački tim probudio iz sna, i uzeo dve runde, ali poslednju rundu prvog poluvremena uzeo je FS3 posle triple kill-a “Shara” Gordeva.

Nikola Kovač se nije video u prvom poluvremenu, ali zaista svi smo znali da će se “frag zver” probuditi u njemu kad tad. U pištolj rundi dobio je jako bitnu 1na1 situaciju i mouz sačuvao u životu. Nije im naravno naredne dve runde tek tako poklonio FS3, jer je jedna eko runda umalo ispala u njihovu korist.

Nemački tim nastavio je da pritisnka FS3, smanjili su rezultat na 9:13, ali nakon trostrukog fraga od strane Andreja “B1ad3” Gorodenskog koja je približila Ukraince pobedi. Nije se mouz predao i izjednačili su na 14:14.

FlipSid3 umalo je zaustavio mouz nakon situaciju u kojoj su imali prednost 4 na 2, ali ih je u tome sprečio Kris “chrisJ” de Jong koji je danas uz “Niko”-a bio najbolji. Meč je otišao u produžetak.

Produžetak je dobro počeo za mouz, poveli su sa 2:1, ali se FS3 probudio i meč je otišao u drugi produžetak. FS3 je nastavio sa dobrim igrama, poveo sa 2 runde razlike, ali “NiKo” nije dozvolio da se meč tu završi. Imali su momci iz FS3-a 5 na 2, ali tri fraga Kovača odveli su meč u treći produžetak, koji je najviše zaboleo organizatore, s obzirom da je sledeći meč već uveliko kasnio.

U pravom ratnom okršaju, prednost je nastavila da ide na jednu, pa na drugu stranu, mouz je ispustio da završi meč na CT strani jer nisu uspeli da kapitalizuju 5 na 3 situaciju. De Jong je ispravio tu grešku u narednoj rundi, ali mouz je opet imao meč loptu, ali se FS3 nije predao. Produžetak broj 4 je usledio.

Dva brza fraga Denisa “denis” Hauela naterali su FS3 da čuva novac. Sledeća runda im je takođe išla na “vodenicu”, ali su totalno zaboravili da sačuvaju B sajt, a Gordeev je ubio bomb-plantera. Nemci su opet imali meč loptu, ali je opet Gordeev spasio Ukrajince, s obzurom da je spasio 1 na 1 situaciju sa Kovačem. “chrisJ” je ponovo bio odličan, doneo je mouz-u prednost od 29:28, a naredne dve runde rešio je “NiKo” i poslao svoj tim u borbu za četvrtfinale, a hrabri FlipSid3 kući.

Komentari