Trofej – konačno, posle devet meseci! SK Gaming pobedio Gambit i osvojio cs_summit za prvi trofej još od Kelna!

Prvi korak vraćanja na pravi put je načinjen – SK Gaming osvojio je turnir u “gradu anđela” i osvojio prvi trofej još ESL One Major turnira u julu prošle godine. Brazilci su očekivano dominirali tokom celog turnira, a na putu ka novom trofeju ispustili su samo dve mape. 

cs_summit 2017 

Los Anđeles, Kalifornija, SAD

Finale

SK Gaming 3:1 Gambit

Mape : (de_inferno 10:16, de_cache 16:2, de_train 16:13)

*SK je po default-u imao prednost 1:0 jer su u finale ušli kroz pobednički kostur

SKG : coldzera 68, fer 53, felps 48, FalleN 42, TACO 39

Gambit :  HObbit 51, Zeus 45, Dosia 45, AdreN 45, mou 40

Gambit je takođe odigrao vrlo dobar turnir, ali jednostavno kada je brazilski uragan u punoj snazi teško da mogu i jači timovi od Gambita da im pariraju. Još ako “gospodin Ledeni”, Marselo “coldzera” David igra vanserijski, timovi nemaju apsolutno čemu da se nadaju.

Ali nadao se Gambit sinoć, sa pravom, jer su u poslednjih pola godine od dolaska “Zeus”-a pokazali da imaju kvaliteta za velika dela. Mada ih je SK u finalu pobednika “počistio” sa 2:0 i iako su do finala došli pobedom u finalu gubitničkog kostura (savladali OpTic 2:1), tim iz Kazahstana se “isprsio”. Pravo da prvi biraju mapu mudro su iskoristili, odabrali su inferno i SK nije znao kako protiv Gambita na toj mapi. “Zeus” i drugovi već su na startu na T strani poveli sa 5:0. Međutim, velike ekipe poput SK Gaminga moraju biti spremne na svakoj mapi, a Brazilci su uzvratili udarac i preokrenuli rezultat i tako stigli do prvog vođstva na infernu – 7:6, a prednost su sačuvali do poluvremena (8:7 za SKG). Ali Gambit u vodeću poziciju jako brzo vraća IGL veteran, Danilo “Zeus” Teslenko sa tri fraga u rundi pištolja. Nije tim iz Brazila nikako nije mogao da pronađe dobar način da napadne, a Gambit se vešto sačuvao na CT strani i izjednačio rezultat na 1:1 posle pobede na infernu – 16:10.

Usledio je izbor SK Gaminga – cache. Iskoristili su Brazilci svoj izbor – itekako. Gambit je rasturen u mikročestice – 16:2! Već posle prve dve runde, kada su “coldzera” i “felps” dobili 1na1 situaciju bilo je jasno da će SK ponovo u vođstvo. Marselo “coldzera” David bio je nestvaran, E-sport igrač godine izvršio je pravi “masakr” na cache-u. Hladan kao špricer, zabležio je 31 frag, ADR je imao 157.2, uz “god-like” rejting od 2.82!

Prešlo se na train, koji je Gambit izabrao, mada će ostati nejasno zašto su “Zeus i drugovi odabrali tu mapu, iako je igraju dobro. Ali zašto protiv tima koji je prethodne godine dva puta osvajao Major trofej rizikovati išta, i to na mapi gde su do skoro, bili nezaustavljivi. U punom gasu bile su “karioke” pošto su formu sa cache-a preneli i na train. Posle početnog vođstva od 8:0, malo ih je Gambit smirio, ali su do poluvremena ipak zadržali prednost od 9:6.

Gambit je dobio rundu pištolja, prišao SK Gamingu samo na “minus jedan”, ali su uspevali Brazilci majstorski da se čupaju iz loših situacija po njih i da privedu meč kraju, pobedom na trainu od 16:13. I dođu do prvog trofeja još od Kelna, u julu 2016. godine. Devet meseci “porođajnih bolova” za Brazilce konačno su završeni. Napravili su lepu uvertiru pred paklenu sredinu sezone koja će kulminirati okršajima na PGL Majoru u Kelnu.

Foto: SK Gaming Twitter

Komentari