Ukrajinska legenda se vraća za monitor – “starix” novi igrač ekipe Spirit!

Iskusni igrač iz Ukrajine vraća se za monitor. 

Dosadilo je izgleda ukrajinskom veteranu da stalno bude iza igrača u ulozi trenera. Nedostaje mu da bude IGL, onaj koji donosi odluke u toku igre. 29-godišnji igrač ponovo će se uhvatiti “miša” i sesti za monitor, pošto je od danas novi član ekipe Spirit.

Natus Vincere, nekada – “starix” drugi s leva

Ruski “zmajevi” žele da naprave pomak na sceni, pa su se odlučili za dovođenje iskusnog Sergeja “starix” Iščuka. On će u Spiritu zameniti Antona “kibaken” Kolesnikova, koji je početkom marta otpušten iz tima. I odmah će “starix” preuzeti odgovornost, pošto je postavljen za kapitena tog tima.

Sastav ekipe Spirit :

Sergej “starix” Iščuk
Pavel “COLDYY1” Veklenko
Vadim “DavCost” Vasiljev
Dmitri “dima” Banduka
Dmitri “S0tF1k” Forostianko

Sergej je svoje najbolje “kanteraške” godine proveo u legendarnom Natus Vincere-u. Ukrajinac je branio boje “rođenih pobednika” čitavih pet godina, od 2010. do 2015. godine. Bio je član one čuvene CS 1.6 ekipe koja ostala jedina u istoriji koja je tokom jedne godine osvojila tri Major trofeja – IEM, ESWC i WCG 2010.godine. Iščuk je nakon igračke karijere prešao u trenere i dve godine bio trener Natus Vincerea.

Spirit se trenutno priprema za kvalifikacije za CIS Minor, a da bi došli do Minora moraće u kvalifikacijama da budu među najboljih osam ekipa. Nema sumnje da će sa “starix”-om u timu ova ekipa dobiti itekako na samopouzdanju, jer iskusni Ukrajinac  ima šta da ponudi.

Foto: wiki.teamliquid.net

Komentari