Valjak na danski pogon samo gazi! Astralis ponovo u finalu, Danci razočarali NaVi i domaću publiku

Večeras ćemo znati – da li se nalazimo u eri dominacije danskog “kantera” ili će nas FaZe uvesti u novu fazu. Astalis je nastavio da dominira, i igraće finale na još jednom turniru. Za nešto manje od pola godine, “zvezdani odred smrti” odigraće peto finale, a za sada imaju skor u finalima 3-1. Veliko finale trebalo bi da počne oko 18h.

StarLadder i-League StarSeries 

„Palata Ukrajina“, Kijev

Polufinale #2

Natus Vincere 0:2  Astralis

Mape : de_overpass 8:16, de_nuke 10:16

Natus Vincere

Denis „seized“ Kostin 29

Egor „flamie“ Vasiljev   29

Aleksandr „s1mple“ Kostiljev 32

Ioan „Edward“ Sukhariev 32

Ladislav „GuardiaN“ Kovač 29

Astralis

Nikolai “device” Rejc 39

Andreas “Xyp9x” Hojslet 41

Markus “Kjaerbye” Kjerbi 27

Peter “dupreeh” Rasmusen 40

Lukas “gla1ve” Rosander 35

Danski tim apsolutno zasluženo ide u finale turnira u prestonici Ukrajine. Izgledao je Natus Vincere samo na momente kao tim koji bi mogao da ugrozi dominatne Dance. Ovaj tim apsolutno je opasan skoro na svakoj mapi, što su danas potvrdili tako što su napravili “brejk” na piku NaVi-a – na overpass-u.

Major šampion izgledao je dominatnije, tako da su se  oni koji su se uključili nešto kasnije u prenos verovatno mislili da je Astralis birao prvi. Markus “Kjaerbye” Kjerbi u rundi pištolja ubio je tri igrača protivničkog tima, ali to je uglavnom bilo to što smo videli od njega danas, pošto se nije baš najbolje snašao u današnjem duelu. Uspeo je dobrim napadima da se malo trgne domaći tim, ali je Astalis defanzivni deo odradio perfektno i na pauzu otišao sa lepom prednošću – 11:4.

Denis “seized” Kostin je sa tri fraga doneo “pištoljku” istočnoevropskom timu, i bio je danas, verovatno najbolji igrač NaVi-a. Međutim, Astralis je prelomio mapu već u narednoj rundi kada su uspeli da istope finansijsku prednost NaVi-a sa Tec9 pištoljima. Danci su iskoristili taj momenat i do kraja su na krilima raspoloženog Petera “dupreeh” Rasmusena poveli u ukupnom rezultatu sa 1:0 (16:8).

Onda je usledio ples danskog tima na njihovoj omiljenoj mapi. Kao da svaki put kada igraju na nuke-u dobiju neku energiju. Jednostavno, NaVi nije mogao ništa u prvim rundama ove mape. Astralis pobedio u prvih devet od deset rundi. NaVi-u je pretio debakl pred domaćom publikom, ali su u poslednjim rundama prvog dela igre nekako uspeli da uhvate ritam i koliko-toliko smanje rezultat na podnošljivih 4:11.

Astralis je prešao na T stranu i u pobedio u rundi pištolja, zahvaljujući koncetrisanom IGL-u, Lukasu “gla1ve” Rosanderu koji se dobro snašao u 1na1 situaciji.  Ali to ipak nije slomilo NaVi. Nisu se predali, pa su vezali čak pet uzastopnih rundi i naterali Astralis na time-out. Međutim, momci  Danija “zonic” Sorensena nisu paničili, pa su rutinski priveli meč kraju i pobedom od 16:10 na nuke-u obezbedili peto finale u poslednjih šest meseci.

Era danske dominacije ili nova faza “kantera”? Saznajte od 18h kada se igra veliko finale : FaZe – Astralis.

[tweet https://twitter.com/karriganCSGO/status/851084396677541889 width=’690′]

Polufinale :

FaZe 2:0 HellRaisers

 Natus Vincere 0:2 Astralis

Veliko finale – 18:00

Foto : Astralis Twitter account

Komentari