Valve rekao – Krakov! Jedanaesti CS:GO Major igra se u Poljskoj, EnVyUs i NiP moraju od nule!

Valve je doneo odluku! Poljski grad Krakov biće domaćin jedanaestog po redu Counter-Strike Major-a. Organizator turnira je PGL, a završnica turnira igraće se u “TAURON Areni Krakov”.

Najvažniji i najprestižniji CS:GO turnir nosi naziv PGL Major Krakow 2017 i  igraće se od 16. do 23. jula u poljskom gradu Krakovu. Ovo će biti treći put da se CS:GO Major igra u Poljskoj, s obzirom da su Katovice čak dva puta bile domaćin ovog legenardnog turnira, a tada je te turnire organizovao ESL . Kao i na prethodna tri Majora, nagradni fond će biti milion dolara.

Ovo će biti prvi put da Valve-ov turnir  samostalno organizuje PGL, a ova organizacija pomagala je tokom organizacije Majora u Klužu 2015. godine.

Sistem kvalifikacija se ne menja. Igraće se četiri Minor turnira – jedan u Aziji, jedan u Evropi, jedan u Americi i održaće se jedan za timove istočne Evrope. Najbolji timovi sa ovih turnira plasiraće se na offline kvalifikacije i tamo se pridružiti timovima koji su na ELEAGUE Majoru ispali u grupnoj fazi.

Da podsetimo, švedski tim Ninjas in Pyjamas moraće da igra evropski Minor turnir s obzirom da nije uspeo da se kvalifikuje za prethodni Major. Inače Minor turnir moraće da igra i EnVyUs. Francuski tim ostao je bez tri igrača koja su otišla u G2 Esports, a iako su oba tima ispala u grupama i automatski ostvarila pravo na učešće u glavnim kvalifikacijama, NV će ipak morati da počne ispočetka, odlučio je Valve, pa će se pridružiti “nindžama”. Pošto je svoj slot izgubio EnVyUs, to znači da će čak tri ekipe sa evropskog Minora igrati u glavnim kvalifikacijama.

Još uvek nije doneta odluka gde će se igrati Minor turniri, ali su poznati njihovi datumi, kao i datum glavnih kvalifikacija :

  • 1-4. jun: PGL Asia Minor
  • 8-11. jun: PGL Americas Minor
  • 8-11. jun: PGL CIS Minor
  • 15-18.jun: PGL Europe Minor
  • 29.juna do 2.jula: Glavne kvalifikacije za Major
  • 16.-19.jul : PGL Krakow Major grupna faza
  • 21-23.jul : PGL Krakow Major završnica

PGL je najavio da će gledaoci prvi put u istoriji moći da gledaju sve mečeve, počevši od Minor turnira, u visokoj rezoluciji (1080p/60fps).

Na PGL Major u Krakovu direktno su se plasirali šampion ELEAGUE Majora, Astralis, finalista Virtus.pro, zatim polufinalisti Fnatic i SK Gaming, kao i četvrtfinalisti NaVi, Gambit, North i FaZe.

Foto : PGL Krakow

Komentari