Veličanstveni Astralis trijumfovao u sudaru titana! Major prokletstvo Natus Vincerea se nastavlja, Danci u polufinalu!

Astralis je iz sudara titana izašao sa štitom, NaVi se kući vraća na istom! Spektakl u svakom smislu te reči gledali smo u prvom četvrtfinalu ELEAGUE Majora. Danski “zvezdani odred smrti” pronašao je način kako da zaustavi “kaznenu ekspediciju” sa istoka Evrope. Astralis ide u polufinale, Natus Vincere ide kući!

ELEAGUE Major Atlanta 2017 – četvrtfinale

Natus Vincere 1:2 Astralis

Mape : 7:16 de_overpass, de_mirage 16:14, de_dust2 10:16

MVP meča : Nikolai “device” Reedzt 73 fraga, ADR 96.8, rejting 1.27

Natus Vincere

Denis „seized“ Kostin 51

Egor „flamie“ Vasiljev 54

Ladislav „GuardiaN“ Kovač 53

Ioan „Edward“ Sukhariev 40

Aleksandr „s1mple“ Kostiljev 59

Astralis

Lukas „gla1ve“ Rosander 52

Nikolai „device“ Reedzt 73

Peter „dupreeh“ Rasmusen 51

Markus „Kjaerbye“ Kjerbi 56

Andresa „Xyp9x“ Hojslet 51

Spektakl smo videli već na startu plej-ofa. U prvom četvrtfinalu sastali su se Natus Vincere, kaznena-ekspedicja sa istoka Evrope, i Astralis, “zvezdani odred smrti” kojem  mnogi predviđaju najviše počasti u Atlanti.

“Fox Theatre” bio je spreman za spektakl / Foto : ELEAGUE Twitch stream printscreen

I strašan početak imali su Danci na T strani. Astralis je dobio rundu pištolja, a zatim i dve-anti eko runde. Dobili su i prvu full-buy rundu i odmah naterali NaVi na štednju što je rezultiralo sa 5 vezanih rundi, a Natus Vincere je bio nateran na time-out. Prva runda za “rođene pobednike” stigla je u 6.rundi, kada je ogroman damage napravio Aleksandr “s1mple” Kostiljev, a Ioan “Edward” Sukhariev završio posao. Ipak, nije dugo momentum bio na strani tima sa istoka Evrope, pošto su Markus “Kjaerbye” Kjerbi i Nikolai “device” Rejc uništavali “rođene pobednike” na startu. Pri rezultatu 8:1 za Dance, NaVi je opet morao da zatraži time-out, a pritom su opet morali da idu eko.

Time-out je stigao u pravi čas. Egor “flamie” Vasiljev je imao tri fraga pištoljem i potpuno preokrenuo stvari u korist Natus Vincerea, a  trener “zonic” i Astralis odmah su presekli time-outom dobar momenat Natus Vincerea. To je bio izuzetan taktički potez, jer je Peter “dupreeh” Rasmusen sa dva fraga odradio veliki posao za Dance koji su odmah prekinuli nalet NaVi-a i  ponovo im slomili ekonomiju . Identičan ishod videli smo i u sledećoj rundi. Astralis je taktički razbio NaVi i praktično otključao vrata pobede na prvoj mapi pri rezultatu 11:2. Do poluvremena Astralis je potpuno razbio NaVi, i  vodio sa čak 12:3.

Promena strana rezultirala je dobrom igrom NaVi-a u rundi pištolja koju su dobili.Ali već u sledećoj, Nikolai “device” Rejc je sa dva deagle headshot-a potpuno iznenadio NaVi, da bi Peter “dupreeh” Rasmusen završio posao u situaciji jedan na dva. Odmah u sledećoj rundi je “flamie” imao četiri kill-a i tako ostavip “momke u žutom” u životu pošto su u narednoj rundi konačno došli do druge vezane runde i Astalis je nateran na eko – 6:13.

Ali kako je dobro na overpass-u igrao Markus “Kjaerbye” Kjerbi. (22 fraga na prvoj mapi) Sa tri fraga prekinuo je 3:0 mini-seriju Natus Vincerea i Astralis je poveo sa 14:7. To je bio i prelomni trenutak na prvoj mapi. Agoniju NaVi-a upotpunio je veličanstveni “device” sa quad kill-om u poslednjoj rundi prve mape za vođstvo Astralis od 1:0.

Druga mapa bila je pik NaVi-a. Tim sa istoka Evrope počeo je eksplozivno i poveo na startu sa 6:0, a nalet NaVi-a na T strani predvodili su “flamie” i “Edward”. To je nateralo Astralis na time-out. NaVi je povećao prednost nakon pauze na 7:0, da bi Astralis uspeo da prekine seriju kada je “GuardiaN” neuspešno pokušao da pobedi sam tri igrača danskog tima.


Međutim obaranje danske ekonomije usledilo je u sledećoj rundi – Denis “seized” Kostin uspeo je da reši situaciju jedan na dva u svoju korist.  Usledile su vrlo tesne runde, a NaVi je bukvalno jednu poklonio Astralisu kada im je isteklo vreme i nisu postavili bombu, u sledećoj je IGL Astralisa Lukas “gla1ve” Rosander pobedio sam dva igrača NaVi-a i Astralis se vratio u život – 9:6 za NaVi na poluvremenu.

Promena strana donela je neizvesnot u meč. Astralis je bolje odradio rundu pištolja i ubrzo smo preokret. 10:9 za Astralis posle deset uzastopnih rundu za Dance – usledio je time-out za “rođene pobednike” jer se meč lomio.  Izjednačio je NaVi na kratko, a 21.runda bila je maestralno izvedena od strane Danaca, a “device” je odradio prljav posao sa četiri kill-a i ponovo je “zvezdani odred smrti poveo” – 11:10. Astralis je nastavio da gazi NaVi u tim momentima i bio na pragu velike pobede (14:10).  Ali Natus Vincere se nije predao. Time-out je bio izuzetno značajan pa su igrači NaVi-a stigli do izjednačenja.

A onda kakve dve runde! Astralis bi možda i bio nadomak pobede da je pobedio i poveo sa 15:14.  Ali ko drugi, nego Aleksandr “s1mple” Kostiljev, u poslednjem momentu skida  “Kjaerbye” koji postavlja bombu i tako donosi pobedu svom timu u 29.rundi! I za kraj, Andreas “Xyp9x” Hojslet koji je ostao sam u after-plant situaciji protiv dva igrača žuto-crne kaznene ekspedicije ali ne uspeva da ih savlada – 16:14 za NaVi i otišlo se na dust2, na odlučujuću mapu! “s1mple” je imao 27 fragova, dok je “GuardiaN” imao 26 na mapi koja je donela izjednačenje u spektakularnoj borbi za polufinale.

GuardiaN odličan na mirage-u / Foto : ELEAGUE Twitch stream printscreen

U igri nerava u rundi pištolja bolje se snašao  “Xyp9x” koji je uspeo da savlada “Edward”-a i tako započne lepu startnu seriju svog tima od četiri uzastopno osvojene runde, da bi NaVi za kratko prekinuo seriju. Astralis je vodio u prvom delu prvog poluvremena na mapi dust2, ali se Natus Vincere vratio u život, a do kraja poluvremena bilo je 8:7 u njihovu korist.

Ovoga puta Natus Vincere je dobio rundu pištolja, ali su odmah u sledećoj “zonic”-ovi momci uzvratili. Posle majstorije “s1mple”-a NaVi je ponovo izjednačio, da bi ekipa Astrlais krenula da “ubija”igrače NaVi-a po mapi poput mušica – 12:10 za Astralis, da bi Markus “Kjaerbye” Kjerbi sa četiri fraga povećao prednost “danskog dinamita”.

Astralis je do kraja odigrao hrabro i veličanstveno i Natus Vincereu nije dozvolio da dođe do trijumfa – 16:10 i 2:1 za danski tim.


Nažalost, u ovakvom sudaru titana neko je morao da izgubi. Astralis je apsolutno zasluženo u polufinalu, mada ne bi bila šteta i da se Natus Vincere našao u njemu. Ali takav je sport. Nekada pobediš, nekada izgubiš. Major prokletstvo Natus Vincerea se nastavlja, pošto i posle deset Major turnira, oni i dalje nemaju trofej.

Astralis čeka pobednika meča fnatic-Gambit.

ELEAGUE Major Atlanta 2017 – Četvrtfinale –

Natus Vincere 1:2 Astralis

20:45 fnatic – Gambit

Nakon tog meča igraju : Virtus.pro – North

Sutra od 16h : FaZe – SK Gaming

 

Komentari