Velikan završio u drugom rangu – Virtus.pro ispao iz ESL Pro lige! HellRaisersi preživeli

Kad vas neće, onda vas neće! Bilo je pitanje vremena kada ćemo videti sunovrat nekadašnjeg Major šampiona u ovom takmičenju. Virtus.pro ispao je iz ESL Pro lige!

I ovog puta, za stvarno! Na kraju treće sezone ESLPL završili bili su poslednji, da bi nedugo zatim ispali i u relegacijskom plej-ofu. Ipak, spasio ih je ESL odlukom da proširi ligu za još dva mesta pa su na kraju dobili meč vajld-karda i ostali u ligi. Sada nema vajld-karda, Virtus.pro je drugoligaš!

Još uvek je u toku baraž za mesto u šestoj sezoni ESL Pro lige, a za to jedno mesto boriće se PENTA Sports i BIG. Mesto u ligi već je rezervisao tim HellRaisers nakon što su u prvom meču savladali rutinski PENTA Sports sa 2:0, da bi zatim u drugom meču savladali BIG posle velike borbe sa 2:1. Vladislav “bondik” Nečiporčuk bio je najbolji igrač “paklenih momaka” sa 63 fraga, dok je Nikola “LEGIJA” Ninić u ekipi BIG završio sa 41 fragom i bio drugi najbolji igrač svog tima odmah iza Johanesa “tabseN” Vudarca sa 55.

Virtus.pro je na startu baraža poražen od BIG sa 2:0. Poljaci su morali težim putem i neočekivano izgubili, što je značilo i eliminaciju. PENTA Sports ponovo je bio koban za njih. Po 16:7 na train-u i mirage-u za pa-pa i eliminaciju u ESEA Premier ligu.

U toku je meč koji odlučuje drugog putnika u ESL Pro ligu, a sastaju se BIG i PENTA Sports.

Što se tiče severnoameričke divizije, tamo je mesto u ESL Pro ligi obezbedio tim Enigma6 pobedama nad ekipama The Foundation i Rush. U odlučujućem meču za drugog putnika u ligu sastaju se Rush i Ghost Gaming.

Foto : ESL

Komentari