Vreme je da počne vrelo Counter-Strike leto! Poznati svi učesnici kvalifikacija za PGL Major, a kad se to završi – ide ono najslađe…

Svi mi volimo da gledamo kvalitetan CS:GO. Volimo da gledamo lige poput ESL Pro lige, ECS, ELEAGUE, volimo da pratimo kvalitetne turnire poput onih u Njujorku, Ostinu, Jonćepingu, Katovicama… ali nijedan ni izbliza nije toliko važan kao ovaj jedan. Kao Major turnir. 

Major turnir najprestižniji je turnir u svetu CS:GO. “Crème de la crème”.  Ovog leta u Krakovu biće održan jedanaesti Major turnir u istoriji. Prethodni smo gledali u Atlanti u januaru, kada je Astralis posle čudesnog preokreta stigao do titule šampiona u finalu protiv Virtus.pro-a.

Poljska će treći put biti domaćin Major turnira. Dva puta turnir je igran u Katovicama (2014. i 2015). Posle dve godine pauze, turnir se vraća u Poljsku, ali ovog puta se destinacija menja. Grad domaćin biće Krakov, jedan od najstarijih gradova u Poljskoj i drugi najveći. Biće to “pravi rat na reci Visla“.

Pre toga, održaće se kvalifikacije za Major turnir. 16 timova pokušaće da napravi poslednji korak ka glavnom žrebu. 9/16 tima prošlo je kroz ogromne muke. Prvo su se igrale kvalifikacije za Minor, pa zatim i sam Minor turnir. Međutim sve što su do sada uradili brzo će se zaboraviti. Ovo je poslednji korak, a ujedno i najteži – osam timova ide na Major.

Sedam ekipa nije moralo da prolazi kroz Minor sistem i već su imale rezervisano mesto u kvalifikacijama – to su ekipe koje su u Atlanti, na prethodnom Majoru, završile svoje učešće u grupnoj fazi. Obično ih bude osam, jer osam je i završilo takmičenje u grupnoj fazi Majora, ali ovog puta EnVyUs je morao od nule, pošto je čak tri igrača napustilo tim i prešlo u G2 Esports, koji u tom slučaju zauzima mesto EnVyUs-a, a mesto koje je G2 imao (takođe ispali u grupnoj fazi) dodeljeno je Evropi, pa su zato Evropljani kroz svoj Minor šampionat borili za tri mesta koja vode u glavne kvalifikacije.

Ekipe koje su ispale u prvoj fazi takmičenja u Atlanti su – sve jači G2 Esports, GODSENT koji polako postaje sve ozbiljniji tim i trenutno je švedski broj 2, nezgodni evropski timovi poput mousesportsa, FlipSid3-a i HellRaisersa. Kao i dve ekipe sa tla Severne Amerike – Liquid i OpTic Gaming.

Što se tiče ekipa koje su svoje mesto rezervisale putem Minor sistema – iz Evrope dolaze PENTA Sports, dignitas i BIG. U Aziji su najbolji bili australijski tim Renegades i kineski tim TyLoo, iz istočne Evrope dolaze Vega Squadron i Tengri, a čast onih preko Atlantskog okena brane Cloud9 iz SAD-a, i ekipa Immortals iz Brazila.

Glavne kvalifikacije za PGL Major igraće se od 29. juna do 2.jula u Krakovu. 

Srbiju će u ovim kvalifikacijama predstavljati igrači Nemanja “nexa” Isaković (Renegades) i Nikola “LEGIJA” Ninić (BIG), kao i trener ekipe Renegades – Aleksandar “kassad” Trifunović.

Učesnici PGL Major 2017 kvalifikacija : 

GODSENT
G2 Esports
Team Liquid
OpTic Gaming
FlipSid3 Tactics
mousesports
HellRaisers
PENTA Sports
dignitas
BIG
Cloud9
Immortals
Tengri
Vega Squadron
Renegades
TyLoo

Foto :  eSports Middle East

Komentari