Vreme je da se kruniše šampion Srbije! Četiri tima, a samo jedan može na tron – GamePub,iNation, TEAM 1231 ili faithIN ?

Vreme je da se kruniše šampion Srbije u CS:GO-u! CS:GO Liga Srbije u organizaciji E-fraga posle odigrane ligaške faze prelazi na najbitniji deo – završni turnir, koji će se odigrati sutra u igraonicama KGB e-sports-a kod Vukovog Spomenika. Četiri tima boriće se titulu šampiona Srbije. GamePub, iNation, TEAM 1231 i faithIN – a može biti samo jedan. Pobednik lige predstavljaće Srbiju na takmičenju u Indoneziji.

U prvenstvenom regularnom delu lige igralo je 12 najboljih srpskih ekipa. Četiri tima izborilo je plasman na završni turnir posle velike borbe, sjajnih mečeva, diskvalifikacija jedne od ekipa kao i učestvovanja ženskog tima. Posle mnogo uzbuđenja dolazimo do trenutka kada se velika CS:GO četvorka sudara u borbi za titulu šampiona Srbije. Mečevi se igraju po sisemu best-of-three.

Screenshot_12
Konačna tabela CS:GO Lige Srbije

Polufinale #1 (10:00) GamePub – faithIN

GamePub je definitivno tim koji je najviše prikazao u ligaškom delu i apsolutno zasluženo zauzeo prvo mesto ispred verovatno najvećeg favorita za osvajanje Lige Srbije pre početka turnira, iNation-a. Imali su skor od 9 pobeda i 2 remija, tako da su jedna od tri ekipe koje dolaze neporažene na završni turnir. Jedini koji su uspeli da im “pomrse račune” bili su TEAM 1231 i iNation. Što se tiče ekipe faithIN, oni su jedini tim koji je obezbedio plasman na ovaj turnir a da ima poraz, što ipak kada dođe LAN završnica, ništa ne mora da znači. Do četvrte pozicije stigli su sa skorom 7-4, što je samo dve pobede manje od GamePub-a. Poraženi su od preostale tri ekipe koje igraju na završnom turniru a imali su i poraz koji nije ništa značio u poslednjem kolu od Executors-a. U regularnom delu GamePub je slavio sa 2:0, posle pobede cache-u 16:11, i mirage-u 19:17 nakon produžetaka. Obe ekipe su izuzetno kvalitetne i uloga blagog favorita sigurno pripada GamePub-u. Ali na završnom turniru ništa to ne mora da znači, što svakako obećava uzbudljiv meč.

SASTAVI 

GamePub 

Mladen “juricM” Jurić

Marko “SHEV” Krajčeski

Nemanja “huNter” Kovač

David “dav1d1” Miljanić

Nemanja “nexa” Isaković

faithIN

Uroš “Urosh” Tomović

Vladimir “slayness” Franjo

Aleksandar “near” Pavasović

Vasko ” skovA” Vulikić

Filip “fajkus” Konatarević

Polufinale #2 iNation – TEAM 1231

Nakon duela GamePub-a i faithIN-a, očekuje nas duel nepobedivih, neporaženih. iNation je svakako bio najveći favorit pred start sezone, ali je ligu završio na drugom mestu. Naravno, to nije ni bitno jer šanse za trofej iNation-a nisu opale nimalo. Do drugog mesta stigli su sa skorom od 8 pobeda i 3 remija. GamePub i njihov protivnik “čapnuli su im bod”, a tu čast imao je i tim Quest Gaming Cafe. TEAM 1231 imao je remi više i skor od 7 pobeda i 4 nerešena rezulata. Pored tri tima sa završnog turnira igrali su nerešeno i sa Creation eSports-om. U regularnom duelu okršaj ovih tima završio se nerešenim rezultatom 1:1, a na dust2 posle dva produžetka slavila je “zaražena nacija”, dok je TEAM 1231 slavio na nuke-u ubedljivo sa 16:5. Usudićemo se da kažemo da je blagi favorit iNation, jer imaju iskusne igrače, a u sastavu će biti i Janko “YNk” Paunović, tako da je iNation izuzetno jak. Ali naravno, ” k1Ng0r” i društvo nisu nimalo naivni, a i ovo je LAN turnir gde ništa nije sigurno i gde će se svi timovi ponašati kao da je sada početak potpuno novog turnira.

SASTAVI 

iNation

Luka “emi” Vuković

Janko “YNk” Paunović

Đorđe “DJOXiC” Niciforović

Darko “SoLo” Mitić

Nestor “LETN1” Tanić

TEAM 1231 

Nemanja “k1Ng0r” Bošković

Petar “HOLMES” Dimitrijević

Dimitrije “DiMkE” Veljković

Dejan “d3K1” Kosanović

Nemanja “NK” Krstić

Komentari