Vreme je za drugu sezonu Balkan ProLige! Arcanebet novi sponzor, nagradni fond 3,500$

Organizacija GameAgents postigla je dogovor sa Arcanebet.com, koji će biti generalni sponzor druge sezone Balkan ProLeague. Nagradni fond novog šampionata biće 3,500$. 

Takmičenje počinje 26.aprila, a format lige ostao je nepromenjen. Učestvovaće osam ekipa,  gde će svaki tim sa svakim odigrati po dva Bo1 meča. Ipak, inovacija za predstojeću sezonu Balkan ProLige je ta što je uveden drugi rang takmičenja, gde će timovi koji ne uspeju da se kvalifikuju za najviši rang takmičenja igrati u tzv. Open League. U Open ligi, timovi će se boriti za dva mesta koja vode u najviši rang. Naziv lige je promenjen iz sponzorskih razloga, pa će nositi naziv Arcanebet Balkan ProLeague.

Za takmičenje u Balkan ProLigi pozvano je šest timova, a dva će ostvariti plasman putem otvorenih kvalifikacija. Titulu šampiona brani srpski tim Binary Dragons, koji je pod imenom iNation u Sofiji krajem decembra postao prvi šampion Balkana u CS:GO pobedom u finalu nad ekipom DarkPassage.

Početak Open lige zakazan je za 7.maj, a svoj tim možete prijaviti ovde. Rok za prijavu je 5.maj. Prijavljivanje za otvorene kvalifikacije, koje se igraju 24. i 25. aprila, možete izvršiti ovde.

Ovogodišnja liga deo je projekta “GameAgents Euroleague”, koja je jedinstvena liga podeljena na osam regiona. Svaki region ima svoju ProLigu i Open ligu, a završnica turnira biće LAN.  Na kraju će se formirati Evroliga, sa 16 timova. Organizacija GameAgents planira da pokrene lige iz osam regiona do kraja ove godine.

Pozvani timovi : 

Binary Dragons
MK
Outlaws
Sensei.gg
exDarkPassage
Nexus

Komentari