Završena je grupna faza na ESL turniru u New York-u, američki timovi su iznenadili!

Njujorški ESL event nije bio dobar po evropske timove, a ni gledaocima. 4 od 5 evropskih timova je ispalo sa turnira nakon neočekivanog prolaza svih 3 američkih timova.
Nevoljno, ali ne može se reći i neoćekivano je Virtus.Pro ispao iz turnira nakon poraza u oba meča, prvi protiv FaZe klana, a drugi protiv Liquid-a.
Nakon njih je ispao francuski predstavnik na turniru jer su zbog oba poraza, prvo protiv SK, pa i protiv Na`Vi-ja, EnVyUs morao pakovati kufere odmah nakon raspakovanja.
Astralis i Na’Vi su takođe morali da se pakuju, jer su ostvarili samo po jednu pobedu, ali i dva poraza.

Ali nisu samo evropski igrači imali neželjeno iskustvo na ovogodišnjem ESL ONE New York turniru. Gledaoci su uz velike muke pratili prenos turnira zbog internet poteškoća prouzrokovani neredima u New York-u.

Ali ipak se nadamo se da će danas biti sve u redu, jer nas očekuju bitke titana. U prvi meč polufinala će tim broj 1 u svetu, SK Gaming, probati da obori gladne momke Liquid Gaming-a. Sa obzirom na to kako tečno igraju severnjaci zadnja dva turnira, SK će imati težak zadatak pred sobom.
Na drugu stranu ćemo videti NiKov Faze protiv Cloud9. Kako su Cloud9 sami rekli, momentalno se ne smatraju da su u top 10 u svetu, pa ovo ne bi trebalo biti pretežak zadatak za super zvezde iz Evrope. Medjutim kako je Stewie2k najavio, Cloud9 će staviti timsku igru na prvom mestu u ovome susretu, što može stvoriti velike probleme timu kao FaZe, koji je tim sastavljen primarno od sjajnih individualaca.

Tabela : Polufinale – Subota (16.09.2017.)
18:00 SK – Liquid
21:30 FaZe – Cloud9

Finale će se odigrati u nedelju 17.09.207. od 20 časova.

Foto: HLTV.org

Komentari