Zlatni momci danskog kantera pomeraju granice! U vikinškom okršaju Astralis srušio fnatic! Danska u transu, Astralis na korak od zvezda!

Šta god da se desi u velikom finalu, ovi momci su zlatni! Oni su najbolje što Danska u CS:GO-u ima. U Atlanti su pomerili granicu i postali su prvi danski tim u istorji CS:GO Majora koji je stigao do finala. Od oktobra do januara, Astralis je uspeo da osvoji prvi trofej, kao i da stigne do finala ELEAGUE Majora! Borio se junački fnatic, ali Astralis je spreman za tron i na korak je od zvezda.

ELEAGUE Major Atlanta 2017 – Polufinale #1

Astralis 2:0 fnatic

Mape :  de_cache 19:17, de_nuke 16:5

MVP meča : Nikolai “device” Reedzt 49 fragova, ADR 83.7, rejting 1.34

Astralis 

Lukas „gla1ve“ Rosander 35

Nikolai „device“ Reedzt 49

Peter „dupreeh“ Rasmusen 48

Markus „Kjaerbye“ Kjerbi 45

Andresa „Xyp9x“ Hojslet 45

fnatic

Olof „olofmeister“ Kajbjer 32

Denis „dennis“ Edman 28

Simon „twist“ Eliason 30

Fredi „KRiMZ“ Johanson 54

Joakim „disco doplan“ Gidetun 31

Gledali smo vrlo zanimljivo polufinale u Atlanti. Astralis je juče uspeo da sruši strašni Natus Vincere, koji je u grupnoj fazi na tri mape izgubio svega 12 rundi! Fnatic je pobedio Gambit Danila “Zeus” Teslenka i tako obezbedio sebi još jedno polufinale u dugogodišnjoj uspešnoj istoriji te organizacije.

Ali iako se fnatic uprkos svim problemima neočekivano našao u polufinalu ELEAGUE Majora, Astralis nije. Zlatni momci danskog kantera pomeraju granice. U oktobru su konačno kompletirani, kada je Lukas “gla1ve” Rosander stigao iz Heroica. Odrekli su se igrača kao što su Rene “cajunb” Borg i Fin “karrigan” Andersen i to je bio pun pogodak. Rizik je bio preveliki, ali što su ulozi veći to je nagrada grandioznija.


Prva mapa bila je pik ekipe fnatic i to je bila mapa cache. I kakav smo pravi, muški, vikinški okršaj gledali u derbiju Skandinavije na toj mapi. Na strani terorista počela je ekipa fnatica ovaj meč i dobila rundu pištolja, ali je Astralis dobio force-buy već u narednoj rundi.  Već na startu je bilo jako uzbudljivo, fnatic je smanjio rezultat na 3:2, ali je Peter “dupreeh” Rasmusen sa četiri fraga u 7.rundi razbio švedsku ekonomiju i Astralis je poveo sa 5:2. Fnatic je uspeo da u 12.rundi izjednači rezultat, ali su Danci agresivnom odbranom rešili poluvreme u svoju korist – 9:6.

Uzbuđenja nije falilo ni u nastavku. Astralis je ovaj put dobio rundu sa pištoljima ali su već u narednoj ispustili anti-eko.  Šveđani su se držali u životu iako je Astralis u tim momentima bio bliži pobedi,, pogotovo kada su stekli čak pet rundi prednosti i bili nadomak vođstva u polufinalu – 15:10.

Da nije zaboravio da igra “kanter” Olof “olofmeister” je već pokazao na ovom turniru, a sve to začinio je herojskim ninja defuse-om u dimu na 15:14 kojim je doneo produžetak svom timu, što je bio apsolutno prelep potez. Igrači Astralis ostali su u neverici, Olof se konačno osmehnuo i činilo se da će fnatic uspeti da iskoristi momentat. Nažalost po organizaciju fnatic, koja ima tri Major krune, to se nije desilo, pošto je Astralis odradio posao u produžetku đavolski dobro, a Peter “dupreeh” Rasmusen je bio najzaslužniji za to – 31 frag i 1.31 rejting uz ADR od 96.5. Danci su prvu mapu dobili i ukrali pik fnatic-u – 19:16.

Danci na korak od sna / Foto: hltv.org

To je nažalost bilo sve od uzbuđenja koje smo videli u ovom polufinalu. Astralis je spreman za velika dela, za uzdizanje u zvezde, a na nuke-u, koji su oni izabrali, Šveđani nisu imali nikakve šanse. Već se to na startu videlo, kada je na CT strani krenuo Astralis a danski superstar u stvaranju, Nikolai “device” Rejc imao četiri fraga. Upravo je on preuzeo odgovornost na nuke-u, pa je tako uz dobar performans na cache-u, zaslužio još jednom, nagradu za najboljeg igrača meča.

Astralis je prvo poluvreme dobio sa 12:3, a do kraja su posle osvojene runde pištolja posao odradili rutinski.

Ekipa koju kao trener predvodi legendarni Dani “zonic” Sorensen, koji zna kako je to biti najbolji (mTw.dk u 1.6), sada ima prilku da krene stazama svog legendarnog trenera. Ovo je prvi put da se neki tim iz Danske plasirao u finale CS:GO Majora. Sada ih samo jedan korak od zvezda deli.

U drugom polufinalu gledaćemo spektakl – Virtus.pro protiv SK Gaminga.

Komentari