Zvanično saopštenje organizatora Prve Srpske Lige povodom bojkota ekipa

Povodom jučerašnjeg događaja u kom su domaće CS:GO ekipe stupile u bojkot Prve Srpske Lige, oglasio se organizator lige sa zvaničnim saopštenjem.

U saopštenju se navodi da su sve ekipe dobile poziv na rešavanje problema. Neke od ekipa su se odmah odazvale, sa njima je problem rešen i te ekipe će igrati Prvu Srpsku Ligu bez ikakvih posledica.

Sa druge strane, ekipe koje su bile najbučnije u bojkotu još nisu odgovorile na poziv za rešavanje problema, rok za odgovor ističe danas u 20h. Ukoliko ekipe ne odgovore do isteka roka one će biti diskvalifikovane sa Prve Srpske Lige a umesto njih će biti ubačene nove ekipe koje će se plasirati preko kvalifikacija koje će se odigrati 23.8.2017. preko Faceit platforme.

Zvanično saopštenje Vam prenosimo u celosti:

Povodom jucerasnje vesti koja je objavljena na par eSport portala u Srbiji, kao i bojkotom prvog kola nekolicine timova Prve Srpske Lige (sezone 3), oseteli smo potrebu da se oglasimo zvanicnim saopstenjem.

PSL je osmisljen kao liga koja ce podici domacu CS:GO scenu. Scena pre pocetka prve sezone gotovo da nije ni postojala. Danas vidimo da u Srbiji postoji najmanje 8 kvalitetnih timova koji ce se, nadamo se uskoro uspesno nadmetati na svetskoj CS:GO sceni sa najboljim svetskim timovima. Posle dve uspesno organizovane sezone i preko 1500 igraca koji su prosli kroz kvalifikacije i samo ligu, bili smo zateceni odlukom nekoliko timova da stupe u bojkot prvog kola lige. Svesni smo da svaki problem ima najmanje dve strane, stoga nismo zeleli da ulazimo u bilo kakvu raspravu sa predstavnicima timova, vec smo odmah pokusali da sve nesuglasice resimo, neki su se na nas poziv na resavanje problema odmah oglasili i sa njima smo sve nesuglasice vrlo brzo resili, dok sa druge strane timovi koji su bili najbucniji u bojkotu nisu jos uvek odgovorili. Oni imaju rok da odgovore danas do 20:00, u suprotnom bicemo primorani da diskvalifikujemo i kaznimo sve timove koji su prihvatili nas poziv da ucestvuju u ligi, a nakon toga, 10 minuta pre pocetka lige odlucili da istu bojkotuju. Nazalost ukoliko do ovoga dodje, timove koji ne budu nastavili takmicenje zamenicemo novim. Novi timovi ce za ligu biti izabrani kroz kvalifikacije koje ce biti odrzane 23.8 na platformi faceit.

Kao sto smo vec rekli liga postoji da bi domacu scenu digla na veci nivo, radili smo kada nas je gledalo 20 ljubitelja CS:GO-a (tokom sezone 1), kao i 2000 ljudi tokom finala druge sezone lige, ovde smo zbog svih zaljubljenika u CS:GO. Nastavicemo da radimo istom merom i trudicemo se da sve greske koje smo pravili ispravimo, jer mi u PSLu nemamo drugi interes sem da CS:GO igraci u Srbiji imaju kvalitetnu ligu, sa kvalitetnom studijskom produkcijom, voditeljima. Srbija je puna talenata i sigurni smo da cemo u PSLu uskoro imati priliku da gledamo nekog novog Nikolu, Nexu, Kassad-a, YNk-a, Intela…

Iskoristicemo priliku da najavimo novi web-sajt PSL-a koji ce biti pusten u rad tokom prvog kola, a na kom cete moci da pratite sve bitne informacije vezane za samu ligu.

Komentari